esmaspäev, 12. detsember 2011

Väike tagasivaade novembrikuusse ehk kuidas ettevõtjad meil külas käisid

Novembrikuus ja detsembri alguses kutsus ettevõtlusklubi ettevõtjaid tundidesse esinema. Esinesid:

Kõik on hiljaaegu alustanud Tartumaa ettevõtjad. Huvitav on ehk see, et esimesed kolm esinejat tõstsid teemaks lepingud ja kaks neist rõhutasid eriti lepingute olulisust.

Sirje Tamm rääkis, et kõiges saab kokku leppida ja lepingutesse väga erinevaid asju kirja panna.

Erki Orav soovitas alustajal ettevõtjal kohe alguses oma äripartneriga kirja panna, kes kui palju tööd teeb, kes kuna ja kui kaua puhkab, kuidas kasum jaotatakse ja mis veelgi tähtsam – kuidas kahjum jaotatakse.

Tiina Leosk, aga vastas küsimusele, kas siis suuline leping enam ei toimigi, et toimib küll, kui allkiri all. Ja nentis, et kahjuks Eesti ühiskond on veel Euroopast selle poolest erinev, et härrasmeeste kokkulepetele lootma ei saa jääda.

Kui külaliste jutust kokku panna, kes see ettevõtja on ja mis ta teeb, siis pilt tuleks selline:

Ettevõtja töö seisneb paljuski planeerimises, organiseerimises, kokkulepete (allkirjastatud lepingute) tegemises. Päevad on küll pikad ja töörohked, kuid teed seda tööd endale ja see on kõik nauditav. Puhkuse võtmine ettevõtja tööst on omaette kunst ja esimesed kaks aastat peab tihti ilma puhkuseta läbi ajama. Ettevõtjaks olemise kasuks räägib vabadus oma aja planeerimisel, töökoha valimisel, võimalus soovi korral vaba päeva võtta ja kasum:)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar